Επενδύσεις πάνω από 200 εκ. ευρώ σε ακίνητα-φιλέτα στην Αθήνα

Τις ιστορικά χαμηλές, όπως δηλώνουν, τιμές των ακινήτων στην Ελλάδα, που προσελκύουν το smart money από το εξωτερικό, όπως επενδυτικά κεφάλαια και μεγάλους ιδιώτες επενδυτές, αξιοποιούν και οι συνιδρυτές του Greco Fund, Αχιλλέας Ρισβάς και Σταύρος Αδαμόπουλος. Ο βραχυπρόθεσμος στόχος είναι το εισόδημα από την εκμίσθωση ακινήτων-φιλέτων, όμως όταν αυτά τα ακίνητα ανατιμηθούν, θα ανεβάσουν την απόδοση της επένδυσης καθώς μεσοπρόθεσμα θα προσφέρουν αξία κατά τη μεταπώλησή τους.

To Greek Real Estate Company (Greco) Fund, ένα νέο επενδυτικό σχήμα που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία των επενδυτικών εταιριών Dromeus Capital και Crossborder Capital που δημιούργησαν οι ανωτέρω πρώην τραπεζίτες, έχει αντλήσει ήδη κεφάλαια που ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια ευρώ, από Έλληνες και ξένους επενδυτές, ενώ εξακολουθεί να δέχεται τοποθετήσεις, με μελλοντικό στόχο και την είσοδό του στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Το νέο επενδυτικό σχήμα έκανε την πρώτη του εμφάνιση πλειοδοτώντας σε διαγωνισμό της Εθνικής Leasing για δύο κτήρια έναντι συνολικού ποσού 25,95 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη σχεδιάζει τοποθετήσεις και σε άλλα εμβληματικά αναγνωρίσιμα ακίνητα στην Αθήνα για την αγορά γραφείων, ιδίως επί της Βασιλίσσης Σοφίας και της Κηφισίας, καθώς και τη δημιουργία χαρτοφυλακίου που θα περιλαμβάνει ξενοδοχεία και projects τουριστικής ανάπτυξης.

Μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ εδώ.